Tori Cooper
Beskrivelse

Tori Cooper er balletinstruktør på Tivoli Ballet Skole siden 2014. Tori er også del af Tivoli Ballet Skoles særligt uddannet lærerteam, der siden 2016 underviser i Dans for Parkinson’s. Tori er engelsk og uddannet som balletdanser på Royal Ballet Senior Associates, Birmingham og Northern Ballet School, Manchester. Tori er desuden certificeret i Dance for PD® Advanced Teacher Level under David Leventhal – det originale danseundervisningssystem for Parkinson’s patienter fra USA.

Tori startede sin karriere som danser i Ballet Ireland og blev i 2001 ansat i Tivoli Ballet Teater, hvor hun har danset og fortolket roller som Columbine (pantomimerepertoire), Tommelise (Tommelise), Ballerinaen (Tinsoldaten). Tori har desuden medvirket som danser og dance captain i flere operaer på Det Kgl. Teater, deriblandt Romeo og Julie, Tannhäuser, Turandot og Salome, i musicals på Det Ny Teater som Skønheden og Udyret samt Phantom of the Opera og arbejdet med koreografer som Flemming Flindt (Dødens Triumf), Steen Koerner (Sylfiden) og Jo Strømgren (Flagermusen). Tori har sammen med Tivoli Ballet Teater deltaget i flere statsbesøg med HM Dronningen og i den forbindelse optrådt i bl.a. Tokyo, Jakarta og Seoul. Siden 2010 har Tori også været tilknyttet Tivoli Ballet Teater som lærer for kompagniet og som instruktørassistent på en lang række balletter og pantomimer deriblandt Konservatoriet (August Bournonville), Nøddeknækkeren (Peter Bo Bendixen), Tommelise (Dinna Bjørn) samt Accordion Stories (Tim Rushton).
 
For Tori består ballet af følgende ingredienser (på engelsk): B for Balance, A for Artistry, L for Love, L for Lengthen, E for Elevation og T for Technique. Denne opskrift bruger hun i sin undervisning af både professionelle og amatører, voksne og børn. Sit koreografiske talent bruger Tori til at skabe balletter til balletskolens forestillinger, ligesom hun har koreograferet musikvideoer, modeshows og balletter til bl.a. Trash Couture og Tivoli ballet Skole. Tori er en eftertragtet underviser og er udover sit arbejde i Tivoli Ballet Teater og på Tivoli Ballet Skole er fast gæstelærer hos Dansk Danseteater og Dansehallerne.
 
Tori har som anerkendelse for sit arbejde som danser og instruktør modtaget Tivoli Ballet Teaters legat i 2002 og 2007, Tivolis 10 års jubilæums nål i 2011 samt Balletmester Albert Gaubiers legat i 2017.Se hele beskrivelsen
Jennifer Wagstaffe
Beskrivelse

Jennifer Wagstaffe er Balletinstruktør og Pilatesinstruktør på Tivoli Ballet Skole siden 2015. Jennifer er også del af Tivoli Ballet Skoles særligt uddannet lærerteam, der siden 2016 underviser i Dans for Parkinson’s. Jennifer er engelsk og uddannet som balletdanser på Central School of Ballet, London (BA Hons) og som Pilatesinstruktør fra både Balanced Body og Body Control i Matwork, Reformer, Pilates Chair og Cadillac. Jennifer desuden certificeret i Dance for PD® Advanced Teacher Level under David Leventhal – det originale danseundervisningssystem for Parkinson’s patienter fra USA.

Jennifer er stadig i gang med sin aktive karriere som balletdanser og har siden 2010 været del af Tivoli Ballet Teater. I løbet af sin karriere på Pantomimeteatret har hun fortolket mange roller deriblandt Columbine (Pantomimerne), Effy (Sylfiden) og den Onde Stedsøster (Askepot). Jennifer har medvirket som danser i flere operaer på Det Kgl. Teater, deriblandt Carmen, Turandot og Salome, og spillet rollen som Meg Giry i musicalen Phantom of the Opera på Det Ny Teater. Jennifer har optrådt over hele verden, bl.a. med Phantom of the Opera’s verdensturné og ved HM Dronningens statsbesøg i Jakarta, Indonesien.  

Pilates har stor betydning for Jennifer både i sin karriere som aktiv balletdanser og som underviser. Pilates er for Jennifer ligesom ballet: en rejse, man aldrig bliver træt af eller færdig med - fuld af udfordringer og nye vinkler, som hun udforsker med sine elever og hjælper dem på vej med.
Jennifer er en efterspurgt underviser, der også er fast tilknyttet Tivoli Ballet Teater og Moving Mensch Pilates. Hun har også gæsteundervist i Pilates på Den Kongelige Balletskoles sommerskole i 2017 og 2018.
 
Se hele beskrivelsen
Vis hold