Karin Carrara
Beskrivelse

Karin Carrara er balletinstruktør på Tivoli Ballet Skole siden 2016 og har ansvaret for skolens Pre-Ballet program. Derudover er Karin administrativ koordinator på balletskolen og varetager en bred vifte af administrative og projektudviklende opgaver.

Karin har været tilknyttet Tivolis Pantomimeteater i en stor del af sit liv. Først som balletbarn, mens hun trænede under Ole Palle på Balletteatrets Elevskole og siden som voksen danser, hvor hun i 17 år dansede og fortolkede roller i både balletter og pantomimer under Balletmestrene Niels Bjørn Larsen, Erik Bidsted, Palle Jacobsen og Flemming Ryberg. Hendes første mimerolle var som ”Den gode Fe/Overfeen” som i nogle af Pantomimerne, er Harlekins redning til at få sin hjertens kær, Columbine med hendes faders ”Kassanders” accept. At arbejde med fortolkning af diverse karakterer, blev derefter højere værdsat end ”bare at danse ballet” og hun har nået at spille næsten alle kvindelige karakterer (og et par herre karakterer) på Pantomimeteatret. Karin har desuden medvirket som danser i både teater- og tv-produktioner på bl.a. Det Kgl. Teater, Det Ny Teater, Amagerscenen og på DR og TV2.

Under Balletmester Palle Jacobsen fungerede Karin som instruktørassistent for pantomimerne og på balletter som Pariserliv (koreografi Palle Jacobsen) og Sylvia (koreografi Jens Graff).

Karin har en lang baggrund som balletinstruktør for børn og unge. Mens hun var tilknyttet Tivoli Ballet Teater som danser, var hun fast gæstelærer og koreograf på Balletteatrets Elevskole, som hun senere overtog som leder og indehaver. Hun har også undervist på Christianshavns Balletskole og skabt koreografier til deres elever.

Karin er også uddannet som instruktør i styrke og motionstræning, og havde i en lang årrække ansvar som centerleder og instruktør hos Form og Fitness. I 2019 gennemførte Karin ’Level 1 Dance Teacher Training - recovering from injuries’ ved Lisa Howell (AUS) grundlægger af www.theballetblog.com og toneangivende indenfor behandling og forebyggelse af danserelaterede skader.

Karin underviser balletskolens kreative danseforløb gennem Tivolis Skoletjeneste. I den forbindelse sendte balletskolen hende i 2019 på kursus i Creative Dance på Tanner Dance Institute ved University of Utah (USA) for at lære mere om den kreative og udforskende tilgang til bevægelseslære fra et af de førende uddannelsessteder i verden.

Karin har ansvaret for Tivoli Ballet Skoles Pre-Ballet hold og for at skabe grundlaget for mange års kunnen og glæde ved ballet. Karins motto er: Basis før bravour. Med danseglæden i fokus guider hun eleverne igennem ballettens svære og krævende grundteknik og udforsker de forskellige udtryk dans og musik skaber.

Udover undervisning og koreografi til Tivoli Ballet Skoles elever, varetager Karin også administrative opgaver og er med til at udvikle nye projekter på balletskolen. Karin trækker her på sin flerårige erfaring som produktionsleder og facility/post koordinator hos Monday Media, hvor hun haft ansvaret for medie og tv-produktioner som bl.a. Auktionshuset (TV2), Meyerheims Talkshow (TV2 Charlie) og Pendler Kids (DR).

Karin har modtaget Alfred Diethmar og Hustrus Legat som anerkendelse for sit arbejde som danser og mimer på Pantomimeteatret.

Se hele beskrivelsen