Tina Højlund
Beskrivelse

Tina Højlund er balletinstruktør på Tivoli Ballet Skole siden 2015. Tina er uddannet på Det Kongelige Teaters Balletskole og var solist i Den Kgl. Ballet i en lang årrække. I løbet af sin karriere i Den Kgl. Ballet fortolkede Tina mange hovedpartier deriblandt, Teresina (Napoli), Eleonora (Kermessen i Brügge), Birte (Et Folkesagn), Elisa og Victorine (Konservatoriet), Kitri (Don Quixote), Julie (Romeo & Julie), Ella (Legs of Fire), Myrta (Giselle), Anita (West Side Story), Carabosse (Tornerose). Tina har danset et bredt udsnit af balletter af koreografer som George Balanchine, Peter Martins, John Neumeier, Jiri Kylian, Jerome Robbins, Serge Lifar, Maurice Béjart, Alexei Ratmansky, Marius Petipa og Tim Rushton. Samarbejdet med Tim Rushton udviklede sig til, at Tina søgte orlov fra Den Kgl. Ballet for at danse med Dansk Danseteater i en sæson. Tinas søgen efter kunstneriske samarbejder udenfor Den Kgl. Ballet har udmøntet sig i roller som titelpartiet i Alexander Kølpins Sylfiden, Terasina i Tim Rushtons Napoli og Hide and Seek i Kanonhallen. Desuden medvirkede Tina i mange år i Alexander Kølpins Sommerballet. Tina har rejst verden rundt med Den Kgl. Ballet og med Principals and Soloists of the Royal Danish Ballet ledet af Peter Bo Bendixen. Som instruktør har Tina assisteret koreografen Louise Midjord i skabelsen af balletten Othello (Den Kgl. Ballet) og været del af danseprojektet DanseDrømme, som udmøntede sig i forestillingen Udspring.

Musikalitet, dynamik og koordination er hjørnesten i Tinas undervisning. Med udgangspunkt i danserens korrekte placering og individuelle behov, hjælper hun den enkelte med at finde det naturlige flow i dansen gennem krop og arme, som bl.a. er kendetegnende ved en god Bounonville danser. 
Tina er en efterspurgt underviser både i ballet og i Gyrokinesis. Hun underviser bl.a. Dansk Danseteater, Tivoli Ballet Teater, Copenhagen Contemporary Dance School og Dansehallerne.
 
Tina er modtager af Bournonville legatet, Reumert talentpris, Statoil legatet, Svenåge Larsens legat samt Balletmester Albert Gaubiers mindelegat.
 
Se hele beskrivelsen
Vis hold
Anne Peyk
Beskrivelse

Anne Peyk er kunstnerisk leder fra 1. september 2018, samt hovedansvarlig instruktør på Tivoli Ballet Skole siden 2016.

Hun er uddannet på John Cranko Schule, Stuttgart som balletdanser og på Københavns Universitet som Cand. Mag. Moderne Kultur og Kulturformidling. Anne har i løbet af sin karriere som danser og instruktør arbejdet med Ballett Chemnitz, Tivoli Ballet Teater, Den Kgl. Ballet, American Ballet Theater, Finnish National Ballet og Hamburg Ballet. I de 13 år Anne var instruktør og lærer i Den Kgl. Ballet samarbejdede hun med mange koreografer som bl.a. Alexei Ratmansky, Sidi Larbi Cherkaoui, John Neumeier, Tim Rushton, Christopher Wheeldon, Wayne McGregor og Natalia Horecna. Sin balletpædagogiske baggrund har Anne fra studier hos David Howard, Loipa Araujo, Darla Hoover og Eva Draw. I sin tid i Den Kgl. Ballet udviklede Annes sit fokus på skadesrehabilitering og skadesforebyggelse i ballettræning, og har løbende efteruddannet sig bl. a. hos Eric Franklin, Dr. Guy Voyer og Dr. Andreo Spina. Anne er således også stiftende bestyrelsesmedlem i Dance Science Denmark, en forening der er målrettet formidling af viden om sundhed, træning, skadesbehandling og - forebyggelse for dansere.

Anne er international gæsteunderviser og har bl.a. været inviteret til at undervise på ZuKT – Hochschule für Darstellende Kunst Frankfurt a.M,  Conservatorio Professional de Danza Valencia og University of Nevada Las Vegas.

Anne har som anerkendelse for sit arbejde som instruktør og lærer modtaget Henny Sophie Clausen og møbelarkitekt Axel Clausens Fonds hæderslegat, Instruktørprisen 2014 - Den Kgl.Ballet og Balletmester Albert Gaubiers Legat.

 
 
Se hele beskrivelsen
Vis hold
Andrew Bowman
Beskrivelse

Andrew Bowman er balletinstruktør på Tivoli Ballet Skole siden 2014 og er siden 2018 tilknyttet balletskolen på fuld tid. Andrew varetager sammen med Kunstnerisk Leder Anne Peyk den daglige træning på den 1-årige intensive balletuddannelse samt en lang række af Niveau holdene i eftermiddagsundervisningen.

Andrew er fra New Zealand og uddannet ved Australian Ballet School med udmærkelser i RAD (Royal Academy of Dance), Cechetti og Vaganovateknik. Hans karriere som balletdanser førte ham først til The Australian Ballet og derefter til Den Kgl. Ballet, hvor han som solodanser dansede hovedpartier i et bredt klassisk repertoire – fra Svanesøen, Tornerose og Napoli, til Nøddeknækkeren, Manon og Don Quixote ligesom i en lang række moderne værker af koreografer som Jiri Kylian, Nacho Duato, Jorma Uotinen, John Neumeier, Tim Rushton og Jo Strømgren. Andrew har fået flere balletter skabt til sig, deriblandt Alexei Ratmanskys Anna Karenina, Christopher Wheeldons Tornerose og Peter Martins’ Hallelujah Junction, som han blev inviteret til at danse ved værkets premiere ved New York City Ballet i Lincoln Center, New York. Andrew har optrådt over hele verden og gæstedanset med internationale balletkompagnier som Bolshoi Ballet, New York City Ballet, Australian Ballet, Royal New Zealand Ballet, Den Kgl. Svenske Ballet, Finnish National Ballet og Bayerisches Staatsballet München.
Som balletinstruktør trækker Andrew på sin omfattende viden om stilarter og teknikker fra sin træning med mange af balletverdens førende instruktører og lærere. Han fokuserer i sin undervisning på danseglæde og på at give eleverne redskaberne til deres individuelle udvikling i en motiverende atmosfære. Andrew er en efterspurgt gæsteunderviser og arbejder bl.a. med Dansk Danseteater, Tivoli Ballet Teater, Corpus – Den Kgl. Ballet og Dansehallerne.
 
Se hele beskrivelsen
Vis hold
Marylise Tanvet-Olax
Beskrivelse

Marylise Tanvet-Olax er contemporary dans instruktør på Balletuddannelsen med HF siden 2018. 

Marylise Tanvet er opvokset i Paris og er uddannet som både klassisk og moderne danser i 1999 med en Master i Dans fra Conservatoire National Superieure de Danse de Paris, Frankrig

Som professionel danser har hun arbejdet hos blandt andre Skånes Danseteater, Dansk Danseteater, Cullbergbaletten samt arbejdet som freelance danser med koreografer som Ohad Naharin, Edhem Jesenkovic, Sara Gebran, Tim Feldman og Camilla Stage. I 2012 startede hun med at undervise og koreografere moderne dans. Fra 2012 til 2019 var hun leder af danselinjen på Gymnastikhøjskolen i Ollerup og Ollerup Dansekompagni. Hun har også undervist på Oure højskoles Danse Intensiv, og været fagreferent på Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense. Marylise er en eftertragtet gæstelærer deriblandt hos Dansk Danseteater, Copenhagen Contemporary Dance School og Gaardbodans.

Hun har modtaget Albert Gaultiers fonds kritikerpris (2006) og The Neel Resling Halpern Foundation legat (2011). 

Marylise har også været nomineret som Årets Danser ved Reumert prisuddelingen i 2004.
Se hele beskrivelsen
Vis hold