Praktiske oplysninger om Tivoli Ballet Skole

Holdtilmelding

Inden du tilmelder dig et hold, bør du kontakte balletskolen på balletskolen@tivoli.dk for at få en vurdering af hvilket niveau, du skal tilmelde dig. Vi vurderer løbende eleverne, og flytter gerne elever i løbet af sæsonen til højere niveauer, skulle deres balletmæssige udvikling give anledning til det. Henimod slutningen af sæsonen sender vi niveauanbefalinger med henblik på tilmelding til den kommende sæson.

Adgangskort

Når sæsonen starter, opretter vi dig i vores system, således at du kan få udleveret et adgangskort til Tivoli. Hvis du tilmelder dig i løbet af sæsonen, vil der gå op til 14 dage, inden du er oprettet i systemet. Når det er sket, kan du ved henvendelse ved Tivolis Personaleindgang / Køreporten i Tietgensgade 12 få taget et foto og modtage dit adgangskort, som er personligt. Adgangskortet fungerer samtidig som dit Wild Card, der kan bruges til alle Tivolis forlystelser og giver rabatter på restauranter, i butikker m.m. Du kan læse mere om fordelene her.

Derudover modtager vores elever under 18 år to ledsagerkort til de personer, der bringer/henter dig. Når I kommer til klasse udenfor Tivolis fire sæsoner (Sommer, Halloween, Jul og Vinter) giver ledsagerkortet – og dit kort - adgang for 1 person gennem Vognporten. Når I kommer til undervisning i en af de fire sæsoner, kan ledsagerkortet og dit kort bruges ved alle Tivolis indgange.
Bemærk: Ledsagerkortet fungerer kun som adgangskort og kan ikke bruges til forlystelserne.

Adgang til Tivoli
 
Vores elever og forældre skal gå ind i Tivoli gennem medarbejderindgangen. Her skal elever og forældre/ledsagere fremvise adgangskort og ledsagerkort. Vejen ind i Tivoli og til vores undervisningssteder er beskrevet under Find vej. Når Tivoli er lukket for publikum er det STRENGT FORBUDT for elever og forældre/ledsagere at gå rundt i Haven af sikkerhedsårsager. Vi anbefaler også, at alle er opmærksomme på lastbiler og andre fartøjer, der kører rundt i Haven.

Omklædning og ventende forældre

Balletskolen har adgang til garderobe 206 i Tivolis Koncertsal, der ligger på den anden side af Lille Prøvesal. Se under Find Vej for adgang til garderoben fra arkaden under Koncertsalen. Vi har desværre endnu ikke separat omklædning til vores drenge. Af flere årsager kan vi ikke tillade, at du klæder om i kantinen. Dine forældre eller pårørende er til gengæld meget velkomne til at sidde og vente i den fjerne del af kantinen, mens du danser. Kantinen har gratis wifi, og der er mulighed for en kop kaffe eller te.

Dragter og sko

Pre-Ballet og Niveau 1-5
Den første måneds tid, kan du godt møde op i en gymnastikdragt eller lignende. Efter denne periode bør du anskaffe dig den korrekte dragt. 
 
 
Pre-Ballet og Niveau 1 elever træner med lysegrå ankelstrømper. På Niveau 2-5 hold bruger vi bløde hudfarvede balletsko for piger og hvide for drenge.
Vi frabeder os skørter i tyl, da vi ikke kan se dine ben og hofter ordentligt, og dermed ikke kan hjælpe dig optimalt. Du må gerne have benvarmere og en lille trøje på i starten af timerne. Når du så har fået varmen i undervisningen, forventer vi, at de bliver taget af.

Der er IKKE dresscode på Ballet Conditioning/Stræk, Contemporary eller voksenhold.

Venteliste

Hvis du står på venteliste som nr. 1, og der kommer en ledig plads, får du den tilbudt. MEN du har kun 24 timer til at tage imod pladsen. Derefter går pladsen videre til den næste på ventelisten.

Hår

Pre-Ballet og Niveau 1: Elever med langt hår skal have håret sat op i en hestehale eller lign., så håret ikke falder ned i øjnene.
 
Niveau 2 – 5: Piger med langt hår skal have en knold i nakken. Du må ikke sætte dit hår i kantinen, men bedes gøre dette i garderoben eller på toilettet. Vi frabeder os tiara og andre hårbøjler, der vil gøre det svært at bruge hovedet frit. Drenge med langt hår skal sætte håret, så det ikke falder ned i øjnene.
 
Ballet Conditioning/Stræk, Contemporary eller voksenhold: Håret sættes op, så det ikke falder ned i øjnene.

Forældregruppe

Forældregruppen er en mindre gruppe af forældre til balletbørn, som frivilligt hjælper til ved diverse arrangementer og i det hele taget, når der er brug for det. Især til større arrangementer hjælper forældregruppen til, når der er behov for extra hænder til f. eks at holde opsyn med børnene.
Alle kan kontakte forældregruppen med spørgsmål i forhold til livet på Tivoli Ballet Skole.
Alle spørgsmål er velkomne. Forældregruppen mødes med balletskolens ledelse ca. 4-6 gange om året.
 
Sanne Dahl Fredslund (Pre-Ballet): dahlfredslund@gmail.com
Marianne Bach (Niveau 1-3): marianne.bach@nordea.com
Pernille Lund (Niveau 4-5, Contemporary og Balletconditioning/Stræk): pernillelund@dadlnet.dk

Se på uge/ Åbent hus

2 gange årligt er der mulighed for at overvære undervisningen. Som regel i november og i marts måned. Disse to uger åbner vi dørene, så alle forældre og søskende kan overvære træningen.

Forestillinger

Store Balletskoledag på Det Kgl. Teaters Gamle Scene – april (Niveau 1-5, samt Contemporary hold)
Sæsonafslutning på Pantomimeteatret – juni (alle hold)
Desuden er der sommerens forestillinger på Pantomimeteatret, hvor en række børn medvirker i både pantomimer og balletter, samt andre opgaver så som Nøddeknækkeren i Tivolis Koncertsal.

Audition

Hvis du ønsker at medvirke i forestillinger, kan du tilmelde dig vores auditions. Vi sender mails ud til alle elever med detaljer omkring tilmeldingen. Vi afholder audition i foråret for sommersæsonen og i efteråret for Nøddeknækkeren.

Traditioner i Tivoli Ballet Skole

Julebal: I december måned afholder vi vores store traditionsrige Julebal for alle balletskolens elever. Det er 2½ time med et kæmpe juletræ i Lumbye-salen i Tivolis Koncertsal, hvor vi hygger, danser, spiser og bliver underholdt. Juleballet er kun for eleverne og ikke for forældre. I år ligger juleballet 21.december 2018.
 
Summer Camps:
I uge 27 afholder vi Summer Camp for 8-10 årige samt 11-13 årige med vores egen lærerstab. Summer Campen afsluttes med en forestilling på Pantomimeteatret.
 
I uge 31 og 32 afholder vi International Summer Intensive for øvede elever (Niveau 4 og op) fra ind- og udland med internationale gæstelærere i samarbejde med førende statslige balletskoler fra hele verden, deriblandt National Ballet School of Canada, Ballettschule des Hamburg Ballett, Bolshoi Ballet School og University of North Carolina School of the Arts.
 
Skoleundervisningsforløb for 0. -9. Klasser
 
Tivoli Ballet Skole samarbejder med Tivolis Skoletjeneste om at udbyde forløb for skoleklasser. Kontakt balletskolen@tivoli.dk for mere information.

Kontakt til Balletskolen

Generelle henvendelser: balletskolen@tivoli.dk
 
Anne Peyk – Kunstnerisk Leder: ahjp@tivoli.dk
 
Karin Carrara – Administration: kaca@tivoli.dk