Velkommen til Tivoli Ballet Skole

 
 

Balletskolens træningslokaler ligger i Koncertsalen midt i Tivoli, og er dermed nem at komme til, da Hovedbanegården ligger lige på den anden side af Bernstorffsgade i hjertet af København. Balletskolen blev startet i 2012, med henblik på at skabe en balletskole, hvor eleverne på skolen får mulighed for at deltage i Pantomime Teatrets forestillinger. Desuden tilbydes der undervisning, som er tilrettet både nybegynderen, såvel som de elever der eventuelt ønsker at skabe sig en karriere inden for danseverdenen. Tivoli Ballet Skole er dermed for alle. Det er ikke en forudsætning for optagelse på balletskolen, at man har gået til ballet i forvejen – alle kan deltage og det skal være sjovt. Det er altså skolens hensigt at eleverne skal lære noget, samtidigt med at de morer sig.
 
Balletskolens ambition er at skabe rammerne for en moderne undervisning i Carstensens gamle have, der lever op til de udviklingstrin der eksisterer i ballettens internationale verden i dag. Et mål er også på lang sigt at kunne uddanne elever, der kan bruge skolen som springbræt til andre internationale balletskoler/kompagnier indenfor Tivoli Ballet Skoles netværk. Sagt med andre ord, så fokuserer vi på at tilbyde en bred vifte af muligheder til alle børn der ønsker at danse ballet.
 
Inden tilmelding her på Tivoli Ballet Skoles hjemmeside, er man velkommen til at tage en prøvetime inden oprettelse af profil. Ved ønske om prøvetime, så kontakt først balletskolen på mail: niba@tivoli.dk 
 
Tivoli Ballet Skole har fokus på den grundlæggende motorik, smidighed og basis ballet teknik på de yngste hold, og vi tilstræber at inddele holdene efter niveau, som passer til eleverne. Vi prøver desuden at screene de nye elever, så vi kan få en ide om hvilke områder der skal styrkes, så eleverne kommer bedst muligt fra start. De undervisere der varetager træningen af de yngste, er opdateret på den seneste udvikling i børns motoriske kompetencer. De har endvidere gennemgået et kursus i børns behov for styrkelse af det fysiske, som inkorporerer aktiviteter så som sanglege, følelege, balanceøvelser og det sociale samspil imellem børnene.
 
På de mellemste niveauer, har vi valgt at fokusere på den korrekte holdning og styrkelsen af de forskellige muskelgrupper, for derved at give eleverne det bedste udgangspunkt i deres senere uddannelse. Tivoli Ballet Skole underviser efter det pensum der undervises ud fra på Det Kgl. Teaters balletskole, og sikre dermed et højt niveau.
 
De højeste niveauer får en undervisning der tilpasses grupperne, og det er skolens ønske at de bliver udfordret på dette niveau, uden at det går på kompromis med kvaliteten af trinindlæringen. Der vil undervejs i undervisningsforløbet på de ældste teenagehold være mulighed for at tilmelde sig trænings camps med gæstelærere fra Paris, Hamburg, New York eller andre velestimerede balletskoler.
 
Undervisningen varetages af Anne Holm-Jensen Peyk der er uddannet på John Cranko Schule i Stuttgart og tidligere instruktør ved Den Kgl. Ballet, Tori Cooper - danser og instruktør ved Tivoli Ballet Teater, Tina Højlund - tidligere solist ved Den Kgl. Ballet, samt Karin Carrara der har ledet Ballet Teatrets Elevskole og undervist på Christianshavns balletskole.
 
Som elev får du ubegrænset adgang til Tivoli og Tivolis forlystelser samt mulighed for at optræde i Tivolis forestillinger. 
 

 

Denne side er drevet af Klubmodul.dk